66084
Book
In basket
W XV-wiecznej Florencji, mieście zmysłów, każdy jest artystą. Młody Leonardo da Vinci uczy się mieszania pigmentów, a Nino Latini łączy cynamon, pieprz, gałkę muszkatołową i wanilię. Jego daniom nie potrafią się oprzeć Medyceusze, kardynałowie, a nawet sam papież. Kiedy jego ukochana Tessina zostaje zmuszona do ślubu z podstarzałym arystokratą, Nino zatraca się w pracy. Obłędne uczty, rozpustne kurtyzany, potrawy, które mącą zmysły - tylko on potrafi wyczarować spektakl, który zachwyca od Florencji po Rzym. Ale raz rozbudzony apetyt nie da o sobie zapomnieć. Tak jak pierwsza miłość, której nie nakarmią same wspomnienia. Jeśli droga do serca wiedzie przez żołądek, Nino użyje najwykwintniejszych smaków, by odzyskać ukochaną. [nota wydawcy]
Availability:
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 821.111-311.2 (1 egz.)
Filia w Gnojnej
Brak informacji o dostępności: sygn. 821.111-311.2 (1 egz.)
Filia w Kolnicy
Brak informacji o dostępności: sygn. 821.111-311.2 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okł. komen. do tyt.: Książka o sile geniuszu kulinarnego. Opowieść, która pobudza zmysły i apetyt na życie. Wojciech Modest Amaro.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again