Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Status
available
(4)
Branch
Biblioteka główna
(4)
Author
Brown Edgar
(1)
Małachow Giennadij
(1)
Siudak Elżbieta
(1)
Sklianskaja Elena J
(1)
Zittlau Jörg (1960- )
(1)
Łyżnik Dariusz
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
Time Period of Creation
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Czosnek
(1)
Dieta zgodna z grupą krwi
(1)
Mężczyzna
(1)
Stercz
(1)
Zastosowanie i wykorzystanie
(1)
Genre/Form
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Kulinaria
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
4 results Filter
Book
In basket
Czosnek dobry na wszystko / Edgar Brown. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza ABA, [2019]. - 142 [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Czosnek wytrzymał próbę czasu. Jest środkiem leczniczym bardzo bezpiecznym, skutecznym, a ponadto tanim. Liczne badania naukowe potwierdziły jego zalety. W Niemczech został oficjalnie zarejestrowany jako lek sprzedawany na receptę. Z książki tej dowiecie się wszystkiego o czosnku oraz jego właściwościach leczniczych. Według autora prawdziwa wartość tego warzywa wynika z jego zdolności do przeciwdziałania chorobom serca. Czosnek obniża ciśnienie krwi. Istnieją też dowody na to, że reguluje poziom glukozy we krwi u pacjentów z cukrzycą. Jak wykazano, czosnek zabija bakterie, wirusy, grzyby oraz stymuluje system odpornościowy, co czyni go potencjalnie użytecznym środkiem w leczeniu infekcji. W tej książce znajdziecie również przepisy na smaczne dania z dodatkiem czosnku oraz wiele ciekawostek, w tym: jak pozbyć się „czosnkowego” oddechu lub w jakiej postaci najlepiej dostarczać czosnek organizmowi.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 615.322 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Prostata : zapobieganie i przeciwdziałanie / Elena J. Sklianskaja. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza ABA, 1999. - 151 s. : il. ; 20 cm.
Form of Work
Subject
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 616 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Book
In basket
Grupy krwi powstawały w określonych momentach rozwoju naszego gatunku, a ich celem było lepsze dostosowanie człowieka do zmieniających się rodzajów żywności. Każda z grup związana jest więc z określonym typem pożywienia. Istnieją pokarmy, które różni ludzie o różnych grupach krwi przyswajają lepiej lub gorzej. Organizm odkłada w postaci rezerw tłuszczowych te rodzaje pożywienia, które trudniej mu przetworzyć. Z drugiej strony występują też silne reakcje odrzucające, zachodzące we krwi na skutek uaktywnienia się przeciwciał, na przykład przez kontakt z białkami mleka krowiego lub pszenicy, które mogą doprowadzić do wychudzenia. Poradnik ten, opracowany na podstawie wieloletnich badań, pomoże czytelnikom wybrać odpowiedni dla ich grupy krwi sposób odżywiania się, a dzięki temu poprawić stan swojego zdrowia i samopoczucie, a także uzyskać optymalną masę ciała.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again