Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Biblioteka główna
(1)
Author
Zittlau Jörg (1960- )
(1)
Łyżnik Dariusz
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
Time Period of Creation
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Dieta zgodna z grupą krwi
(1)
Genre/Form
Poradnik
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Grupy krwi powstawały w określonych momentach rozwoju naszego gatunku, a ich celem było lepsze dostosowanie człowieka do zmieniających się rodzajów żywności. Każda z grup związana jest więc z określonym typem pożywienia. Istnieją pokarmy, które różni ludzie o różnych grupach krwi przyswajają lepiej lub gorzej. Organizm odkłada w postaci rezerw tłuszczowych te rodzaje pożywienia, które trudniej mu przetworzyć. Z drugiej strony występują też silne reakcje odrzucające, zachodzące we krwi na skutek uaktywnienia się przeciwciał, na przykład przez kontakt z białkami mleka krowiego lub pszenicy, które mogą doprowadzić do wychudzenia. Poradnik ten, opracowany na podstawie wieloletnich badań, pomoże czytelnikom wybrać odpowiedni dla ich grupy krwi sposób odżywiania się, a dzięki temu poprawić stan swojego zdrowia i samopoczucie, a także uzyskać optymalną masę ciała.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka główna
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again